motorrijtuigverzekering

Bromfietsverzekering

bromfietsverzekering

De eerste motorrijtuigverzekering waarmee je in aanraking komt is zeer waarschijnlijk de bromfietsverzekering. Ben je 16 jaar en je wilt gaan brommer rijden, dan krijg je te maken met de bromfietsverzekering. Een brommer is een motorvoertuig en die moet volgens de wet in ieder geval WA verzekerd worden voordat je er mee op de weg mag.

Wettelijke verplichting

Een WA dekking voor een bromfiets is een wettelijke verplichting. De verplichting wordt gecontroleerd door de RDW. Zodra je een kenteken op naam zet, ben je wettelijk verplicht een wa verzekering af te sluiten. De RDW kan zien of een kenteken verzekerd is. Voldoe je niet aan deze verplichting dan mag de RDW je hiervoor rechtstreeks benaderen en je hierop wijzen. Voldoe je dan nog niet aan deze verplichting, dan mogen ze een bekeuring opleggen.

Op zoek naar een goede verzekering?

Ben je op zoek naar een goede verzekering, maak dan een premievergelijking bromfietsverzekering. Aan de hand van een premievergelijking kan je vrij eenvoudig een goedkope bromfietsverzekering vinden. Na de premievergelijking kan je de verzekering ook online afsluiten.

Uitgebreide dekkingsmogelijkheden

Naast de WA verzekering, kan je kiezen voor verschillende uitbreidingen, zoals een diefstaldekking of een dekking voor schade aan je bromfiets. Ook zijn de andere aanvullingen beschikbaar zoals een Ongevallen Opzittende Verzekering of een Verhaalsrechtsbijstand dekking.